Скъпи гости, нашите екипи са готови да Ви посрещнат в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция, -„новото нормално“ по време и след COVID-19. Създадохме план за действие, който непрестанно актуализираме и координираме.
 
Молим да ни извините за някои изисквания, които може да предизвикат забавяния при обслужването, или промени, които вероятно бихте възприели като неудобства преди COVID-19 да ни засегне. Също така не трябва да забравяме, че опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност. Затова още веднъж подчертаваме колко е важно да спазвате инструкциите, които получавате от нашия персонал преди и по време на престоя Ви. В името на общата безопасност се обръщаме към всички вас със следните главни препоръки:
 
Спазвайте правилата за лична дезинфекция! Поддържайте дистанция! Запознайте се с Правилата за безопасност при COVID-19 на нашия уебсайт и следвайте указателните табели на територията на хотела!
 
След като използвате еднократни опаковки и материали / консумативи, изхвърляйте ги на местата за отпадъци, веднага след ползването им! При главоболие, суха кашлица, температура над 37.5С градуса и отпадналост задължително се обърнете към Рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си!
 
Скъпи гости, надяваме се, че ще оцените предприетите от нас мерки, с които молим да се запознаете преди Вашето пристигане в хотела. Благодарим предварително за разбирането, което проявявате, и се надяваме, че ще се съобразявате и спазвате стриктно тези инструкции.

 
НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ:
 
Всички наши служители преминават обучение и седмични инструктажи от специално създадения Щаб по превенция на COVID-19, по следните задължителни теми: вирусна инфекция, предизвикана от COVID-19 и Задължителни предпазни мерки – лична безопасност и безопасност на гостите; работни процедури – нови и промени в съществуващите; правила за дезинфекция; стандарти на комуникация – при обичаен работен процес, при случаи на установена зараза или съмнение за зараза; правила за действие и комуникация при установяване на зараза на територията на курортния комплекс. Редовно инструктираме екипите си за промени и допълнения към Правилата и процедурите за превенция въз основа на предприеманите епидемични мерки в страната. Всички служители: преминават контролни здравни проверки на входа при пристигане на работа. Служители с температура над 37.5º С не се допускат на работа. Ако се окаже, че служителят е носител на коронавируса, се взимат мерки за проследяване на контактите и изолиране и тестване на други служители, изложени на риск от заразяване; работят със задължителните допълнения към униформите – лични предпазни средства (маска или лицев щит, ръкавици и др.)

 
ЗА ВАС:
 
На разположение на всички гости на място в хотела има представител на Администрацията, който е член на Щаба по превенция на COVID-19, и е запознат с хигиенните процедури, въведени за спокойствието и сигурността Ви.


ХОТЕЛЪТ:
 
На територията на хотела са разположени: информационни табели, насочващи и напомнящи правилата за предпазване на гостите и на служителите, както и показващи как да се ползват защитните средства. Подробна информация и инструкции за безопасност и хигиена в хотела може да намерите също така на уебсайта а хотела; диспенсъри с дезинфекциращ разтвор във всички общи части за ползване от гостите. При почистване на стаите за гости, общите части, заведенията за хранене, конферентните зали и СПА центъра се ползват одобрените дезинфектанти за предпазване от вирусни патогени. Моля проветрявайте стаята си, като държите вратата към балкона отворена или прозорец, ако стаята Ви е без балкон. Препоръчваме да държите отворена и вратата на банята. В общите части също използваме максимално начините за естествено проветряване с минимални изключения като следваме указанията на здравните власти. Всички вентилационни филтри се третират ежедневно с одобрените дезинфектанти за предпазване от вирусни патогени.
 

РЕЦЕПЦИЯ:
 
На пода пред Рецепция са поставени знаци за местата за изчакване с оглед поддържане на оптимална дистанция. Моля, спазвайте необходимото разстояние, дори при евентуално струпване на повече гости. Ако предпочетете да се регистрирате (checki-in) като пристигнете в хотела, имайте предвид, че на Рецепция е поставена прозрачна преграда от плексиглас, която Ви разделя от администраторите. Обслужването става според процедура, която осигурява минимален контакт с Вас като ключ-картата за стаята, личната Ви карта и ПОС терминала за плащане се дезинфекцират, когато е възможно. Регистрация на Рецепция на повече от 2 души наведнъж не е разрешена, освен ако не са членове на едно семейство.

 
НАСТАНЯВАНЕ:
 
Почистването на стаите се извършва задължително с дезинфекциращ разтвор като преди това вратите и прозорците се отварят и държат отворени до приключване на чистенето. Специално внимание се обръща при дезинфекцията на често докосваните повърхности в стаята, коридора и банята. След настаняването Ви, стаята ще се почиства ежедневно. Ако желаете след настаняване, стаята Ви да не се почиства ежедневно, моля поставяйте табела „Не безпокойте“ на вратата на стаята, така нашите служите няма на влизат. Хавлии, спално бельо и консумативи можете да поискате от рецепция и етажната камериерка ще ги достави до стаята, като предаването е бъде направено с минимален контакт.

 
ОБЩИ ПЛОЩИ:
 
Моля следвайте указателните стрелки по пода, насочващи движението в коридорите, към залите, в лобито и организиращи цялостно движението в хотела. Асансьори – Моля следвайте указателните табели, посочващи броя гости, допустим в асансьора по едно и също време. Панелите с бутони се почистват с дезинфекциращ разтвор на всеки час. На асансьорната площадка на партера ще намерите диспенсъри с дезинфектант за ръце. Всички общи части в хотела се чистят с увеличена честота според заетостта на хотела. Перила на парапети, плотове и други често докосвани повърхности се дезинфекцират минимум на всеки час. Общите WC се дезинфекцират най-малко веднъж на час като повърхностите, които се пипат най-често (дръжки на вратите, закачалки, ръчка за пускане на вода в тоалетната, капака на тоалетната чиния, кранчето на чешмата), се почистват по-често, като това се отбелязва от камериерката на смяна на чеклист с час и подпис. Лобито и всички общи помещения се проветряват редовно, като оставяме вратите и прозорците максимално дълго време отворени през деня.

 
ХРАНЕНЕ – РЕСТОРАНТИ:
 
Моля, обръщайте внимание на табелите „Моля не сядайте“, които са поставени през маса, така осигуряваме разстояние 1.5м между масите без да нарушаваме интериора на ресторанта.  Не сядайте повече от 4 души на маса освен ако не сте едно семейство, с цел намаляване на капацитета, така че да се спазва препоръчаната от здравните власти дистанция. Когато се налага, въвеждаме график на храненето, за да се спазва необходимата дистанция. Всеки гост ще бъде информиран за отредения му часови диапазон за хранене. Храненето се извършва на сет-меню, което се сервира от обслужващия персонал при спазване на препоръчаната от здравните власти дистанция. При по-висока заетост е възможно да се организира хранене на блок маса, което включва: самообслужване от госта при задължително носене на предпазна маска и ръкавици за еднократна употреба; ръкавици са поставени в панери на ключови места по плота на блок масата; с лепенки по пода са отбелязани посоките на движението при влизане и при излизане от залата; сервитьорите ще организират потока от гости на блок масата, за да се избегне струпване; диспенсърите за вода, кафе и сок са на разположение на гостите, като сервитьорите ще организират ползването им така, че да се избегне струпване; всички диспенсъри и машини за напитки се дезинфекцират възможно най-често от обслужващия персонал; при поръчки за допълнителна консумация, напр. напитки или храна, е препоръчително да приключите сметката си с банкова карта.
 

ЛОБИ БАР:
 
Моля, обръщайте внимание на табелите „Моля не сядайте“, които са поставени през маса, така осигуряваме разстояние 1.5м между масите без да нарушаваме интериора на лоби бара.  Не сядайте повече от 4 души на маса освен ако не сте едно семейство, с цел намаляване на капацитета, така че да се спазва препоръчаната от здравните власти дистанция. Можете да бъдете обслужени и на бара, но при спазване на необходимата дистанция и носене на маска.Поръчки могат да се взимат и от сервитьор след настаняване на маса, като се спазва препоръчаната дистанция. След освобождаване на маса, масата и столовете се обработват с дезинфекциращ разтвор.

 
СПА ЦЕНТЪР:
 
Имайте предвид, че Рецепция СПА ще следи да не се образува струпване на гости в съблекалнята и на територията на СПА центъра. СПА терапии и масажи се осъществяват само с предварително записан час. При записване се предвижда допълнително време за дезинфекция на повърхности в кабинетите между терапиите и за придвижване на гостите /да не се срещат – терапевтът взима всеки гост от СПА Рецепция/. Мениджър СПА център определя кои термални единици работят – напр., безопасни са шведските (сухи) сауни при индивидуално / семейно ползване от страна на гости при висока температура. В лаундж зоната се осигурява разстояние между шезлонгите. Всеки шезлонг се дезинфекцира след всяка употреба от гост. В съблекалните за гости шкафчетата се заключват през едно, за да се осигури необходимото разстояние. Във фитнес центъра се допуска само един гост или семейство/група, които са заедно, за 30-45 мин. Уредите във фитнес центъра се обработват с дезинфекциращ разтвор след тренировката на госта/ите.
 

ДЕТСКИ КЪТ:
 
Детският кът е реорганизиран с оглед по-лесна цялостна дезинфекция. Не приемаме деца за повече от 2 часа непрекъснат престой, за да се даде възможност за обработка на повърхностите с дезинфекциращ разтвор.


ОХРАНА:
 
Нашите служители охрана са с маски или предпазен лицев щит и ръкавици и са инструктирани да следят за спазването на мерките за дистанция. Проведено е обучение как точно да реагират, когато въдворяват мерки за спазване на дистанция. МОЛИМ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ И СЛЕДВАТЕ ТЕХНИТЕ ИНСТРУКЦИИ. Това е от общ интерес.
Да не забравяме, че опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност.
 

ТРАНСФЕРИ:
 
Нашата транспортираща фирма спазва стандартите за превенция на COVID-19. Нашите служители извършващи трансфери също спазват следните правила: личната предпазна екипировка (маска и ръкавици) е задължителна; моля носете маски, докато пътувате в буса/колата; спазвайте правилата за лична дезинфекция, ползвайте дезинфектанта на Ваше разположение в буса/колата.
 
АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАШИТЕ ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА COVID-19:
 
Следим ежедневно динамично променящата се обстановка в света и в страната, информацията, предоставена от Световната здравна организация и европейските институции. На тази база актуализираме настоящите Правила и процедури за превенция на COVID-19 спрямо развитието и разпространението на COVID-19 в страната, като ги съгласуваме със здравните власти, българското правителство и практиката от страните в ЕС. Всяко едно от описаните тук правила ще бъде своевременно адаптирано, а Вие – уведомявани.
 
Скъпи гости, все още не знаем кога ще дойде краят на тази пандемия или кога нашето ежедневие ще се върне към нормалното. Междувременно ще спазваме режима на „новото нормално“. А когато решите да пътувате отново, ние сме готови да Ви посрещнем в една безопасна среда за Вашата почивка. Благодарим за Вашата лоялност и подкрепа.

Бъдете здрави!