SNOW CINEMA идва с 12 филма в Банско

Само 3 месеца след шестнадесетия фестивал на планинарското кино, когато гостите на Банско изгледаха 110 филма от 30 държави, градът отново ще опъне екран за приключенските филми. Зимната панорама SNOW CINEMA идва тази сряда, 22 февруари, и ще продължи 4 дни, като включва 12 продукции. Всяка вечер от 18,30 часа в новия киносалон на Посетителския информационен център ще има прожекции за ски и сноуборд, включващи олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи кадри от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша.

Ще видим уникални места на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите. Не пропускайте и историята за легендарния Лео Гасперл, който е най-добрият скиор до Втората световна война и първият треньор на италианския национален отбор.

И още… Колко са готови да рискуват пристрастените към екстремното, докъде се простират възможностите и колко струва страстта към планината – това ще разберем от главните герои – все световни имена в ските и сноуборда, изправени пред спиращи дъха предизвикателства по склоновете на непристъпни планини.

SNOW CINEMA се превърна в емблематично културно събитие на Банско. Програмата е организирана от сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и общината.