"ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО" - КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ

Продължаваме да Ви представяме още от неизчерпаемия извор на банските традициите. През този уикенд ще се опитаме да Ви вдъхновим посредством красотата и разнообразието на старинните български бодове, чрез които българката  е създавала естетика и изящество  през вековете. Нашата демонстрация ще бъде „бродиране на старинни бодове”, като тънкостите ще Ви предаде пазителката на банските традиции Мария Кушлева.
В късния съботен следобед, представителки на Клуба на пенсионера – гр. Банско ще върнат към живот едно женско занимание, малко позабравено във времето-плетене на кука игла,  под  звуците на автентично музикално изпълниние на гласовитите представителки на фолклорна група - с.Кремен.
Банско има своята голяма гилдия от даровити хора .  Недостатъчно е времето, през което продължава инициативата КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ „ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО” за да покажем тяхното майсторство. Затова и през тази седмица в нашата изложба ще съчетаем творбите на семейство Джолеви, които ще се представят с изложба живопис, а с  художествена обработка на дърво и дървопластика ще се представи  Ивайло Биляров.
Както през всички предишни седмици продължаваме с инициативите, подготвени за Вас от колегите от Музеен комплекс „Никола Вапцаров” и колегите от читалище „Никола Вапцаров”, а именно:

От понеделник до петък  от 10.00 ч.- ЕДНОДНЕВЕН ИНФОТУР с микробус до археологически комплекс „Св.Никола” и късноантична крепост „Ситан Кале”
От понеделник до петък от10.30 ч.- ИНФОТУР В МУЗЕЕН КОМЛЕКС – БАНСКО
От понеделник до петък от 9.00 ч. до 13.00 ч. - ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИГРИ   „ДЕЦА  В МУЗЕЯ”
От понеделник до петък от 10.00 ч. до 18.00 ч. - УРОЦИ ПО ТАМБУРА, ГАЙДА И ПЕЕНЕ
Всеки понеделник и сряда  от 17.00 ч. до 18.00 ч. - УРОК ПО НАРОДНИ ТАНЦИ
Всеки  четвъртък  от 18.00 ч. – в Посетителски информационен център ще има прожекция на филми за Банско
ЗАПОВЯДАЙТЕ!