Стрелба по Никалъс Кейдж в Банско

Никълъс Кейдж ще бъде стрелян и хвърлян в снежни преспи край Банско за снимките на новия екшън "Код: 211".
Тези дни режисьорът на продукцията Йорк Шакълтьн е оглеждал възможни места, където това нещо да стане и един от вариантите е снимките да бъдат край най-прочутия ни зимен курорт. Освен това Шакълтън е запален сноубордист и се е заканил да изпробва родните писти. Преди да открие режисьорския талант у себе си, той е бил професионален състезател и има доста победи в края на 90-е години на миналия век. Той смята да започне снимките с Никълъс Кейдж в края на март. Звездата от "Въздушен конвой" трябва да остане у нас до Цветница.

Екшънът с Никълъс Кейдж носи работното заглавие "Код: 211". Става въпрос за въоръжен банков обир, на който случайно присъства и ченге.“211" всъщност е полицейският код в Щатите за протичащ в момента въоръжен банков обир. "Разбойниците влизат в трезора през магазин и са въоръжени с автоматични оръжия, а ченгетата са с обикновени пистолети и битката им е неравна", разказва изпълнителният директор на Ярив Лърнър.

След като бе обявено името на звездата за филма "Код: 211" Шакълтън написа в "Туитър": "Скъпи лоши момчета, не се опитвайте да обирате банки в близост до Никълъс Кейдж". Във филма ще има доста престрелки. Кастингът за актьори се провежда и в момента и се очаква български актьори да влязат в някои от ролите на екшъна, както и да има и много наши каскадьори. Спенарият се доуточнява в момента и вече се строят декори в студията в Бояна.

Според непотвърдена официално информация от "Ню Бояна" през идните три години Никълъс Кейдж има подписан договор да се снима поне в още един филм у нас.

Прадядо на режисьора Йорк Шакълтън е прочутият полярен изследовател Ърнест Шакълтън. Любопитно е, че в един от филмите "Съкровището", героят на Никълъс Кейдж открива кораба на Ърнест Шакълтън и така започва голямото приключение.