Световна купа по сноуборд в Банско.

На 50-ия конгрес на Международната федерация (ФИС), който се проведе в Канкун (Мексико) се реши, че Банско ще бъде домакин на кръг от световната купа по сноуборд(паралелни дисциплини). С това признание ФИС даде шанс на феновете на този спорт да гледат на живо най-добрия ни сноубордист – носителя на Кристалния глобус Радослав Янков. 

„Това е изключителен успех за България и Българската ски федерация - коментира от Канкун президентът на БФСки Цеко Минев. - Получихме този старт заради големия успех на Радо Янков, добрата организация и утвърдения ни имидж на перфектни домакини, контакти и лобиране. Не е лесно да се получи такъв старт и само една година преди това! Щастлив съм, това е голямо признание."
В Канкун федерацията ни организира коктейл по повод изключителния пробив на Радослав Янков миналия сезон, когато той стана първият българин, спечели Световна купа по зимни спортове.
Стартовете в дисциплината паралелен гигантски слалом при най-добрите мъже и жени в света ще са на 4 февруари 2017-а.
Това не е обаче първият старт в сноуборда от такъв ранг у нас. През 2007 година БФС организира успешно в центъра на София състезания в друга дисциплина - „Биг Еър“.

Друга радостна новина от конгреса в Канкун е, че през 2019 година Банско ще посрещне още два старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Те ще са в алпийската комбинация и гигантския слалом при мъжете. През 2020-а пък там ще има слалом и алпийска комбинация при жените.