Парад на ретро автомобили ще се проведе в Благоевград, Симитли и Банско

XIV –ти парад на ретро автомобили организира Автомобилен ретро клуб „Пирин” на 13-ти май. Ретро автомобили отново ще впечатляват с визия и класа жители и гости на Благоевград, Симитли и Банско. 
В него ще участват над 50 автомобила от цялата страна. В някои от тях са се возили първите държавни мъже на България от времето преди 1989-та година.
Парадът ще започне в 10:30 часа на площад "Македония" в Благоевград, автомобилите ще останат там до 12:30 часа, след което ще потеглят за Симитли и от 13:00 часа 14:30 часа ще бъдат на показ на площад „Септември” за радост на малки и големи. След това ретро машините ще отпътуват за Банско от 15:00 до 17:30 часа на пл Никола Вапцаров. Автомобилен ретро клуб „Пирин” ще заложи на неповторими автомобили, които са притежание на ценители.
Традиционно събитието събира любителите на стари модели коли от различни поколения. И тази година, освен познатите немски и руски марки ще видят и возила произведени в България.
Основната цел на основания през 1996 година в Благоевград ретро клуб е да запознае и сприятели всички собственици и любители на ретро автомобилите и мотоциклетите от околността, да провежда и участва в състезания и културни мероприятия в цялата страна, да запази духа на автомобилите от отминалите десетилетия.