КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ "ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО" /26-30 ЮЛИ 2019/

На 26 юли /петък/ от 17:00 часа следва демонстрация от програмата ни КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ „ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО”, която е „дърворезба”. Всеки, който желае да се запознае с тънкостите на този занаят може да го направи от 17:00 часа във фоайето на Посетителски информационен център, под  вещото ръководство на Николай Кулин.

В събота ще имате възможност да наблюдавате „демонстрация на българска бродерия”. При желание ще можете да се включите, като Ваш учител ще бъде Милка Цигурийна.

Съботната ни демонстрация, както обикновено ще бъде съпроводена с фолклорно изпълнение – танцов състав „Пирински полъх”- гр.  Добринище.

Изложбата, която ще можете да посетите в дните от 26 до 30 юли включително е под надслов ”Пътят на сърцето” –  енергийни картини от Сашка Рупчина.  Картините, подредени в изложбата ни зареждат с безусловна любов и повдигат нашето съзнание чрез енергията, заложена в тях. Тази енергия ни помага нежно да погледнем в себе си. Когато намерим себе си, ще разберем, че движещата и най – велика сила в света е любовта, онази любов, която ни дава крила и ни прави по – добри.

От  понеделник до петък продължават еднодневните инфотурове с микробус до археологически обекти и в музеен комплекс, както и образователните интерактивни игри „Деца в музея”.

Любителите на фолклора могат да посетят уроците по тамбура и народни танци, при предварително записване в читалище „Никола Вапцаров”.

Не са забравени и любителите на филми. Всеки четвъртък от 18:00 часа се прожектират филми за Банско и неговата история.

Вижте цялата ПРОГРАМА НА КУЛТУРНИ ВЕЧЕРИ "ТРАДИЦИИ И ИЗКУСТВО"