"Дейли Мейл" препоръча Банско пред френския Куршевел.

 Точно ​3500 паунда биха спестили в Англия , ако предпочетат семейна ски почивка в Банско вместо във френския Куршевел. Това изчисли лидерът в британския печат "Дейли Мейл", като публикува проучването в интернет сайта си.
Седем дни в Куршевел ще излезе на едно четиричленно семейство от Острова 5465 паунда, а в Банско 1949 лири. Трансферите от летището до курортите и обратно също са по-евтини у нас - 116 паунда към 453 във френския топ курорт.
Веднъж стигнали до перлата на Пирин, англичаните ще усетят и драстична разлика с лифт картите. Тук те струват с около 250 паунда по-малко. Значително по-малко пари се дават и за тристепенно обедно меню. Под Тодорка четирима души биха се нахранили за 66 паунда, а в Куршевел за 204.
Най-фрапантна обаче е ценовата разлика в хотелите. Ако в топ курорта ни ще дадете 335 паунда за седмица, то във франция ще ви излезе над 10 пъти повече - 3502.
Сериозна амплитуда се усеща също и в цената на виното и то не заради градуса му. Бутилка в Куршевел е 25 паунда, а в банските механи - 3,50. Бирата у нас пък е 89 пенса към 5 паунда във Франция.