​Банско отново оглави класацията за най-евтин зимен курорт

За седма поредна година Банско оглави класацията на Пост Офис за най-евтин зимен курорт в Европа и Северна Америка, съобщава The Telegraph.
Проучването обхваща 26 популярни дестинации за ски и е направено след Brexit. Пакетната цена, която Банско дава за шестдневна почивка, в която влизат лифт карта, екипировка, ски училище, храна и напитки, е 271 паунда.
На второ място в престижната класация е словенският курорт Кранска гора с цена за същите услуги - 338 паунда. След падането на паунда в резултат на Brexit цената в словенския курорт се е вдигнала с 20 процента в сравнение с миналия сезон. Пакетът в Кранска гора пък е с 25 процента по-висок в сравнение с този, който предлага Банско.
Третото място се държи от столицата на ските за зимните олимпийски игри през 2006 г. Сестриере с 355 паунда. Едва на четвърто място е другият италиански курорт Ливиньо, който от създаването си е безмитна зона.
В същото време трите най-скъпи ски дестинации в Европа са в Швейцария. Водач е Цермат с 875 паунда, пред Венген - 736, и Саас Фее - 718 паунда. №1 по цена в Северна Америка е Бре-некрийдж, Колорадо (САЩ) с внушителните 1134 паунда за седмица.