Банско-Балканска столица на фестивалите

Зимната столица на Балканите вече е и Балканска столица на фестивалите. Това стана факт 2 седмици преди Коледа и 2 седмици след 3-ата поредна титла за курорт №1 на България. Сега отличието дойде от Балканските награди за туристическа индустрия, като по този начин амбицията на града да се превърне в целогодишна дестинация, изглежда вече реализирана.
Новото признание бе направено на официална церемония в хотел „Рамада“ в София от жури с представители на браншовия бизнес от България, Сърбия, Италия и Румъния, и е за последователната и активна политика на администрацията за развитие на Банско като фестивален център.


Припомняме, че от години местната власт изпълнява собствена програма не само за зимния, но и за летния туризъм.
„Приетата стратегия до 2020 г. и програмата „Територия на духа“ са в основата на проектите, които Банско осъществява“, коментираха със задоволство от общината.


Известно е, че тук предлагаме културен календар с над 50 фестивални формата през цялата година. Сред тях са превърналият се в емблема международен джазфест, вторият по тежест и авторитет – „Банско филмфест“, оперният, балетният, този за балканска музика „Бохеми“ и авангардният „Банско Бийт“, който през лятото бе посетен от 30 000 меломани, както и няколко детски издания.