Алберто Томба пристигна в Банско

    Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Алберто Томба изненада приятно българските си фенове, като уважи поканата на БФСки и "Юлен" да бъде гост на Световната купа по сноуборд в Банско. Ла Бомба пристигна в ски курорт Х1 още в сряда вечер. На негово име е кръстена най-атрактивната писта в Банско.
    Томба е редовен гост и на стартовете за Световната купа в алпийските ски. От вчера в Банско е и петкратният носител на Кристалния глобус в ските Марк Жирардели. Гост на стартовете ще е и Роман Компост, член на Съвета на ФИС. От служебното правителдство се очакват министрите на младежта и спорта, отбраната и туризма.
    Готовността на домакините е за всеки един от стартовете да посрещнат поне по 10 000 зрители. Тази вечер от 18,00 ч на площада в Банско ще е официалното откриване и награждаването на първите призьори. По стара традиция кметът на града Георги Икономов покани всички състезатели и треньори на кулинарна изложба "Уникално Банско". Всички те ще могат да опитат автентични бански специалитети представени от хотелиери, ресторантьори и местни производители.
    Също така по време на изложбата гостите ще се насладят и на местния фолклор и да опитат вино от Пиринския регион. Кулинарната изложба ще е тази вечер от 19,30 ч в читалище "Никола Вапцаров".